MERSİN / TARSUS - Şehit Ömer Kara İlkokulu

Şehit Ömer Kara İlkokulu

Hacıhamzalı Köyü Tarsus/Mersin
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Derslik :-1
SOBA
Lojman
1 -
Ulaşım
BELEDİYE OTOBÜSLERİ İLE SAĞLANMAKTADIR. HAREKET SAATLERİ: KÖYDEN TARSUSA: SAAT 7:30-12:50-18:00 TARSUSTAN KÖYE: SAAT 06:00- 11:30- 17:00
Yerleşim Yeri
KÖYÜMÜZÜN NÜFUSU YAKLAŞIK 2000 CİVARINDADIR. DAĞLIK BİR ARAZİ ÜZERİNE KURULUDUR. TARIM ARAZİLERİ KISITLIDIR. GEÇİM KAYNAĞI BÜYÜK BAŞ HAYVANCILIKTIR. TARSUSUN EN BÜYÜK KÖYLERİNDEN BİRİSİDİR.
HACIHAMZALI KÖYÜ - MERSİN:53 KM / HACIHAMZALI KÖYÜ - TARSUS :28 KM